JUNIJSKO DOGAJANJE NA STAREM ZEWNKU

Igrišče na Starem zewnku je čez zimo večinoma zapuščeno, z nastopom pomladi pa se vse to spremeni. Čeravno letos v maju vsled nestanovitnega vremena igrišče še ni povsem zaživelo, pa je v juniju že precej bolj živahno. Sredini večeri so rezervirani za nogometno rekreacijo odraslih, ob petkih se po asfaltnem igrišču za žogo podijo otroci, le-ti pa se zvečer umaknejo odbojkarjem. Tudi sicer se otroci med tednom sami zbirajo na igrišču, prostor uporabljajo gasilci za vaje, sem ter tja pa se v športnem parku odvije tudi praznovaje rojstnega dne – vse te aktivnosti so dokaz, da trud članov športnega društva, ki so se pred leti odločali in odločili za obnovo igrišča, ni bil zaman.

14. junija se je sicer na igrišču odvil dogodek posebne vrste in sicer smo člani ŠD Aktiva gostil kolo nogometne lige v trojkah, ki so jo na pobudo Športnega utrinka organizirali v krajih bližnje okolice. 12 ekip je v petih urah odigralo kakih dva ducata tekem in na ta način pospremilo začetek svetovnega prvenstva v nogometu v Rusiji. Da pa ne bi naš športni park po urejenosti zaostajal za ruskimi stadioni, smo poskrbeli v petek in soboto (15.-16.), ko smo pokosili travnate predele ob igrišču in jih pograbili.

Zgornje vrstice pričajo, da se je poletje na Starem zewnku že »na polno« začelo, ob tej priliki pa ste še enkrat vabljeni vsi ostali, ki se letos iz kakršnegakoli razloga še niste uspeli udeležiti katere izmed aktivnosti.

 

Aktivno naprej!

Gore, 18. junij 2018                                                                                      Dejan Hvala

35304534_256259748255806_4162183958227845120_o