ZAKLJUČEK POLETJA NA STAREM ZEWNKU

Sredina septembra je zopet prinesla živahno dogajanje na Stari Zewnk, ko so se v enem tednu zvrstili kar štirje športno-družabni dogodki.

Najprej je v četrtek, 13. septembra 2018, potekala nogometna liga, ki jo že od pomladanskih mesecev igra več ekip s področja Zaplane, Ledin, logaških koncev in iz domačih krajev. Ekipa ŠD Aktiva trenutno vodi in je v napetem boju za naslov prvaka.

V petek smo člani ŠD Aktiva še drugič letos pokosili travnate površine okoli igrišča in pograbili travo. Pri tem smo še posebej angažirali naše najmlajše, ker želimo, da bodo tudi pozneje znali prevzeti naloge in odgovornosti, ki jih  življenje prinaša. Sledila je nogometna tekma med starši in otroci, ki v zadnjih letih predstavlja zaključek poletnih nogometnih treningov. Zbralo se nas je kar lepo število, najmlajši so se pomerili z mamami, najstarejši pa z očeti. Četudi sodnika nismo potrebovali, se je na našo žalost povabil kar sam –  slabo vreme je namreč povzročilo, da smo morali dogajanje prekiniti in se raziti, a ne za dolgo.

Že naslednji dan, v soboto, na državni praznik priključitve Primorske k matični domovini, smo se mladi in malo manj mladi ponovno zbrali na Zewnku ter izpeljali odbojkarski turnir v okviru 3. Gašperjevega memoriala, kjer se vsako letno spomnimo našega prezgodaj preminulega Gašperja »G’peta« Mohoriča. 20 tekmovalcev je več ur izmenjaje pošiljalo žogo prek mreže in se po koncu odbojke še dolgo v noč družilo ob ognju.

Nedelja je bila zopet rezervirana za nogomet, igrišče so zasedli otroci, ki so sodelovali na 4. tradicionalnem nogometnem turnirju za mladino. 10 ekip se je 4 ure merilo med seboj, na koncu pa rezultati niso bili v ospredju, saj so vsi udeleženci ne glede na dosežke dobili spominsko medaljo, prav nobeden pa domov ni odšel ne žejen ne lačen.

Dogajanje na Starem Zewnku se bo sedaj  počasi umirilo, o opisanem dogajanju pa si lahko več pogledate na spodnjih fotografijah.

Gore, 23. september 2018

Aktivno naprej!                                                                                                        Dejan Hvala

20180916_180441 (2) 2018 09 15 042 (2)